Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Április 03. 16:12, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A fővárosban hidegrekord dőlt, másutt 10 centiméternyi hó esett

A fővárosban hidegrekord dőlt, másutt 10 centiméternyi hó esett

A fővárosban megdőlt a nappali hidegrekord szombaton, másutt tíz centiméternyi hó esett vasárnap reggel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írták: szombaton országszerte hűvös, télies idő volt. Budapesten a meteorológiai szolgálat János-hegyi állomásán csak 2,6 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó fővárosi legalacsonyabb maximumhőmérsékleti rekord. Az eddigi fővárosi rekordot 1944-ben regisztrálták: akkor 3,7 fokos csúcsértéket mértek.

A legtöbb hó a Dunántúlon, azon belül is a Dunántúli-középhegységben esett. A legnagyobb hóvastagságot Komárom-Esztergom megyében, Tardoson regisztrálták, ott tíz centiméternyi hó hullott.

Ugyanakkor kiemelték: a hótakaró a legtöbb helyen fokozatosan elolvad, de a magasabban fekvő részeken maradhatnak havasabb tájak.

Címkék: , hidegrekord, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket