Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. December 14. 14:03, szerda | Helyi
Forrás: Nagy Judit

A hétvégén nem kímélték a villanyoszlopokat a járművezetők

A hétvégén nem kímélték a villanyoszlopokat a járművezetők

Egy helyi lakosú 21 éves fiatalember december 3-án döntött ki személygépkocsijával egy lámpaoszlopot Tapolcán az egyik körforgalomban. A reggeli órákban érkezett a bejelentés, hogy a Déli elkerülőút és a Hegymagasi út kereszteződésénél lévő körforgalomnál egy közvilágítási villanyoszlop az úttesten fekszik. A kiérkező baleseti helyszínelő adatgyűjtése során megállapítást nyert, hogy egy 21 éves tapolcai férfi miközben Opel Astra típusú személygépkocsijával Tapolca belterületén a vasútállomás irányába haladt, nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét.
A körforgalom előtt hirtelen fékezett, melynek következtében az autó megcsúszott. A vezető próbált ellenkormányozni, azonban az autó továbbcsúszott, s nekiütközött a járdaszigeten elhelyezett közlekedési táblának, majd a mögötte lévő lámpaoszlopot kidöntötte a helyéről.
A baleset során személyi sérülés nem történt.

Bazsi belterületén is történt aznap délután egy ehhez kísértetiesen hasonló közlekedési baleset. Egy 21 éves nő Ford Orion típusú személygépkocsijával közlekedett Sümeg irányába, azonban ő is túl gyorsan haladt a nedves úton, ezért egy balra ívelő kanyarban megcsúszott és az úttest bal oldalán található betonkerítésnek ütközött, majd az út szélén lévő villanyoszlopnak ütközött.
A baleset következtében a jobb első ülésen helyet foglaló utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők kórházba szállították.
A baleset körülményeit a rendőrség még vizsgálja.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.