Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Március 12. 00:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

A világ legnagyobb óceánjáróját tesztelik Franciaországban

A világ legnagyobb óceánjáróját tesztelik Franciaországban

Megkezdte első próbaútját a világ legnagyobb óceánjárója a nyugat-franciaországi partoknál.

Több ezer ember gyűlt össze csütörtökön Saint-Nazaire kikötőjében, hogy végignézze a hetven méter magas Harmony of the Seas vízrebocsátását. A 362 méter hosszú, 16 emeletes óceánjáró próbaútja vasárnapig tart.

Az egymilliárd euróért (310 milliárd forint) megrendelt hajó a tengeri üdültetéssel foglalkozó Royal Caribbean International (RCI) vállalat számára épül. A 120 ezer tonnás vízi járművet várhatóan két hónapon belül leszállítják az amerikai székhelyű cégnek.

Miután teljesen elkészült, a Harmony of the Seas hatezernél is több utas és nagyjából kétezer fős személyzet szállítására lesz alkalmas - írta a BBC News.

A gigantikus óceánjáró már hónapok óta a francia kikötőváros nevezetessége, utazási irodák naponta visznek kíváncsi turistákat a sétahajóhoz, amely nagyobb, mint Saint-Nazaire bármely épülete.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:00, szombat | Külföld

A Hezbollah 250 harcosát ölték meg az izraeli haderők a libanoni szárazföldi hadműveletben

Az izraeli hadsereg (IDF) pénteken bejelentette, hogy a négy napja elindított dél-libanoni korlátozott hadműveletekben eddig az Iránból támogatott libanoni Hezbollah síita terrorszervezet kétszázötven harcosát ölték meg.

2024. Október 05. 08:55, szombat | Külföld

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.