Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2012. Augusztus 13. 14:20, hétfő | Sport
Forrás: hsz90

Az Olümposz csúcsán

Az Olümposz csúcsán

Büszkék lehetünk sportolóinkra, akik méltóképpen képviselték hazánkat Londonban!

Nyolc arany, négy ezüst és öt bronzérem – Ez Magyarország mérlege a londoni olimpián, ahol a láng kialvásával tegnap véget értek a játékok. Két héten át szinte minden napra jutott valami hangzatos siker, remek egyéni teljesítmény nekünk, köszönhetően sportolóink felkészültségének, kitartásának, akaraterejének.

Nyolc arany, négy ezüst és öt bronzérem - Ez a termés az éremtáblázaton a 9. helyhez elég. Ott érték el lányaink–fiaink ezt az eredményt, ahol nem csak a helyezés számít. Aki eljut az Olümposzra, már-már mindegy hogy felér-e annak a csúcsára, kivívta a jogot, hogy ott lehessen, ez is csak keveseknek sikerül. Aki viszont „megmássza” a legnagyobb hegyet, az méltán válik halhatatlanná. Nyolc aranyérem. Hét szomszédunk összesen 12-őt tud felmutatni. Napjainkban, ahol szinte divat a magyart támadni, kritizálni óriási elégtétel ez nekünk. A honi élvonalhoz tartozó divattervezők „magyarkodó rettenetnek” nevezték olimpikonjaink öltözékét, amiben bevonultak két hete az egész világ előtt, feleslegesnek tartották a népi motívumok megjelenését a formaruhán. Mindegy, hogy világszerte dívik a minta, mi magyarok egyszerűen nem érkezhetünk meg ilyen „gúnyában”, mondták. Hát divatguruk, lehet hogy pont ez az öltözet hozott szerencsét, minden idők egyik legsikeresebb szereplését tudhatjuk magunkénak – Megelőzve például Ausztráliát, Spanyolországot vagy Svájcot. A nyugati össztűzben őrlődünk a hétköznapokon – támadnak minket a különböző német – francia – svájci politikusok, újságírók. Semmibe veszik történelmünket szlovákok, románok és szerbek. Legtöbbjük az olimpián irigykedve hallgathatta himnuszunkat a különböző számok végén. Víg esztendő köszöntött ránk Londonban, nem vitás. A mindennapi problémák mellett a magyar embereknek boldogságot jelentett egy-egy piros-fehér-zöld siker, a fiataloknak pedig példát mutattak az új hősök – Ha kitartok céljaim mellett, nekem sincs lehetetlen! Igazán büszkék lehetünk azokra, akik tolmácsolták nekünk az ötkarikás játékok üzenetét.

Pars Krisztián, a férfi kalapácsvetés aranyérmese (középen) a résztvevő országok atlétái között, a londoni záróünnepségén. (MTI Fotók: Kovács Tamás)

Nyolc arany, négy ezüst, és öt bronzérem – Ez volt a XXX. Olimpiai játékok, magyar szemüvegen keresztül. Ne legyenek kétségeink: az Olümposz csúcsáról legtöbben már Rio de Janeiro felé kacsingattak. Ezeknek a csodálatos sportembereknek innen, Magyarországról egyetlen üzenetet küldhetünk oda, a legnagyobb magaslatba: KÖSZÖNJÜK!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 07:45, szerda | Sport

Szoboszlai gól Milánóban - Videó

A Liverpool 3:1 arányban győzött a Bajnokok Ligájában.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Sport

Arne Slot elégedett Szoboszlaival, de gólokat vár tőle

Arne Slot, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője elégedett Szoboszlai Dominik teljesítményével, ugyanakkor gólokat vár a magyar válogatott csapatkapitányától.

2024. Szeptember 14. 08:43, szombat | Sport

Sallai Roland a Galatasarayban folytatja pályafutását

Sallai Roland a török élvonalbeli Galatasaray labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását.

2024. Szeptember 13. 20:21, péntek | Sport

Kronome Ákos: Összességében elégedettek lehetünk, megnyertük a kategóriánkat!

Hét ralipáros vágott neki a P12-es kategóriába a II. WHB Győr Ralinak. A Kronome - Pásztor rallyduó az ORC P12-es kategória első helyén ért célba.