Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Március 30. 08:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Borzasztó sok gyorshajtó ellen intézkedtek a rendőrök

Borzasztó sok gyorshajtó ellen intézkedtek a rendőrök

Több ezer sofőr ellen intézkedtek a rendőrök az egyhetes országos sebességellenőrzési akció idején - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

A közleményben felidézték: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Roadpol) "Speed" elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést. Ehhez csatlakozva március 21. és 27. között a magyar rendőrség az ország egész területén fokozott sebességellenőrzést végzett.

A rendőrök 7709 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. Ebből 2341 alkalommal meg is állították a szabályszegőket: 868 emberrel szemben bírságot szabtak ki, míg 81 sofőr ellen eljárást kezdeményeztek. A többi 5368 esetben leállítás nélküli ellenőrzés történt, ezek a gépkocsivezetők postai úton kapják meg a kiszabott bírságról szóló értesítést - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket