Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Január 13. 12:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Bosszúból áramot akart vezetni a zárkaajtóba két fogvatartott

Bosszúból áramot akart vezetni a zárkaajtóba két fogvatartott

Vádat emeltek két fogvatartott ellen, aki áramot akart vezetni a zárkaajtóba, hogy így álljon bosszút a felügyelőkön - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte: a két férfit emberölés előkészületének bűntettével vádolják mint visszaesőt és többszörös visszaesőt.

A két, jogerős szabadságvesztés büntetését Szegeden töltő vádlottnak 2020. szeptember 18-ára nem maradt kávéja és dohánya - mert cellatársaik elfogyasztották - és pénzük sem volt a pótlásra. A felügyelők pedig nem engedték, hogy kávét és cigarettát más fogvatartottak juttassanak el a zárkájukba.

Emiatt azt beszélték meg, hogy a cellában levő hosszabbítót megbontják, egy vezetékdarabot csatlakoztatnak az egyik konnektorba és a fém zárkaajtó kilincsébe azért, hogy az ajtóhoz legközelebb hozzáérő felügyelőnek halálos áramütést okozzanak. A két elítélt a megbeszélteknek megfelelően egy késsel még aznap délelőtt megbontotta a hosszabbítót és a vezetékeket kihúzta.

A tervüket a vádirat szerint azért nem tudták végrehajtani, mert a zárkafelelős elvette tőlük a hosszabbítót, összedarabolta és a kukába dobta a vezetéket, a történteket pedig jelentette.

Címkék: áram, vádemelés, zárka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket