Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Június 05. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Brókerbotrány - június 5-ig nyújthatják be kárigényüket a kötvényesek

Brókerbotrány - június 5-ig nyújthatják be kárigényüket a kötvényesek

Június 5-ig - azaz máig - nyújthatják be kárigényüket a Quaestor-kötvényesek, a határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

A kártalanításra a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott - vagy ilyenként megjelölt -, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosai jogosultak. Ennek feltétele, hogy megfizették a kötvények ellenértékét, függetlenül attól, hogy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve hogy teljesült-e, továbbá, hogy április 18-án a kötvénykibocsátásból eredő követeléssel rendelkeztek a felsorolt gazdasági társaságokkal szemben.

A kérelmet a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) részére kell postán elküldeni, vagy az erre kijelölt 26 kormányablakon keresztül lehet benyújtani, kizárólag az erre szolgáló űrlapon. A jogosultnak igazolnia kell az értékpapírszámláján nyilvántartott kötvények mennyiségét, illetve az őt illető követelés összegét.

A QKKA a Befektetés-védelmi Alap (Beva) kártalanításával együtt 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket, amivel a teljes követelést megvásárolja. A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos adatai szerint 32 ezer Quaestor-kötvényes van, akinek fiktív vagy valós kötvény van a követelése mögött. A Beva korábbi vezetője pár héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy több mint 1000 befektetőnek van 30 millió forint feletti követelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket