Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Március 19. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: Hatos Szabolcs, TANE

Célegyenesben a jótékonysági akció

Célegyenesben a jótékonysági akció

A szervezők köszönik az eddigi hozzájárulásokat, és várják a további segítő felajánlásokat is

A Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület soron következő jótékonysági koncertje március 23-án, tehát e hétnek szombatján esedékes; a beérkezett anyagi és nem pénzbeli juttatásokat továbbra várják a szervezők, melyekkel egy nehéz sorsú helyi család mindennapjait szeretnék megkönnyíteni. Erről korábbi cikkünkbőlrészletesen tájékozódhat.

A három kisgyermekes tapolcai família nagyobbik lánya (11 éves) és fia (ő 12 esztendős) tanul a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskolában – az összefogás alapötlete az intézményből ered. A Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület évek óta élen jár a rászorulók ügyének felkarolásában, így őket keresték meg az iskolából. A tanintézmény egyébként korábban (is) részt vállalt a gyűjtésben – ők adtak otthont annak a jótékonysági véradásnak, melynek „bevételét” (a segítségért kapott étkezési utalványokat) már elkülönítették a család számára. A Magyar feltámadás – Nemzeti rock a rászorulókért elnevezésű hétvégi koncert lesz a több hetes gyűjtés záróeseménye: a három meghívott zenekar a jótékonyság jegyében természetesen ingyen és bérmentve zenél a Buffalopubban. „Ha a koncertre nem is jöttök el, kérünk benneteket, segítsetek!” – kérik a szombati főszereplők. Az eseménynek otthont adó szórakozóhelyen március hónapban – a koncertig – minden nap válthatóak támogatójegyek, így aki szombaton este nem megy el, a rendezvénytől függetlenül is segíthet a tapolcai családnak.

A szervezők köszönik az eddig beérkezett felajánlásokat, bárminemű segítséget. „Az egyesület ezelőtt, és ezután is szívesen segít azoknak, akik erre rászolgálnak, hiszen szerintünk a hazaszeretet szerintünk ott kezdődik, hogy mi, akik egy hazában élünk szeretjük egymást” – mondta az egyesület elnöke, aki az Általános iskolával és a Rákóczi Szövetséggel, illetve a fellépőkkel karöltve bízik az akció sikerében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél