Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. December 16. 09:29, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotók:parlament.hu

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

Elkezdődött az Országházi Gyermekkarácsony

Elkezdődött szombaton az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonya,

amelyen mintegy nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vesz részt Magyarországról és a határon túlról.
A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a házelnök a résztvevőket köszöntve elmondta: mintegy 800-an érkeztek a Kárpát-medence különböző magyarlakta településeiről, hogy együtt köszöntsék a közelgő karácsonyt és kifejezzék, hogy mi magyarok összetartozunk, a világ bármely részén éljünk.

A házelnök kiemelte, hogy az Országházat a nemzet házának is szokták nevezni, mivel nemcsak a tízmilliónyi Magyarországon élő embernek a politikai otthona, hanem minden olyan magyar és nem magyar embernek, akiknek ősei, felmenői hozzájárultak az épület felépítéséhez és az ország építéséhez.

Kövér László arra kérte a gyerekeket, hogy vigyék haza az itt szerzett élményeket és meséljék majd el az otthon maradtaknak, hiszen ez az ajándék mindenkié - hangsúlyozta.



Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta, hogy színes programot sikerült összeállítani erre a napra.

A rendezvényen a meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora várja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást.

A Vígszínház művészei a Pál utcai fiúk című előadásból adtak elő részleteket, majd Péter Szabó Szilvia, Horti Zoltán, Vastag Csaba, Miklósa Erika, Novák Péter, Küttel Dávid és a Sirtos együttes lép színpadra. A négyórás program, amelyet arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás is színesít, nyolc helyszínen zajlik.

Címkék: karácsony, országház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket