Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 18. 07:26, péntek | Belföld
Forrás: mti

Esküt tesznek a miniszterek

Esküt tesznek a miniszterek

Az új kormány miniszterei ma tesznek esküt az Országgyűlésben azt követően, hogy Áder János köztársasági elnöktől átveszik kinevezésüket a Sándor-palotában.

A parlament honlapján elérhető napirendi javaslat szerint a Ház ülése 10 óra 30 perckor kezdődik és várhatóan egyórás lesz.

Kövér László házelnök ismerteti az államfő átiratát a miniszterek kinevezéséről. Ezt követi Orbán Viktor kormányfő felszólalása, a miniszterek bemutatása, majd az eskütételük. Az új kormány a miniszterelnökkel együtt 14 tagú lesz.

Az ülésen emellett esküt tesz majd Potocskáné Kőrösi Anita, aki az ózdi polgármestersége miatt lemondott Janiczak Dávid helyét veszi át a Jobbik-frakcióban.

A képviselőcsoportok megállapodása alapján a kormány megalakulásáig napirenden kívüli felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések és kérdések nem hangzanak el.

Címkék: eskü, miniszter, parlament

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket