Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Február 27. 16:24, szerda | Helyi
Forrás: Bertók Katalin

Farsangolás a tapolcai katolikus iskolában

Farsangolás a tapolcai katolikus iskolában

A farsang a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskolában sem maradhatott el! Kicsik és nagyok, diákok, szülők és pedagógusok egyaránt maskarában, karnevállal ünnepeltek!

Február 7-én, csütörtökön az alsós diákok kezdték meg a mulatságot az iskola tornatermében. Tombolasorsolással, vicces vetélkedőkkel, ízletes szendvicsekkel és sok-sok tánccal töltötték el délutánt. Mindenki farsangi maskarát húzott, amelyek közül a 10 legötletesebb díjazásra került.

Pénteken a felső tagozatos diákok történelmi korszakokat elevenítettek fel az őskortól az újkorig. Az ötödik az őskor, a hatodik az ókor, a hetedik a középkor, a nyolcadik osztály pedig a jelenkor viseletét szemléltette a nagyközönségnek. A jelmezes felvonulást szigorú zsűri pontozta és díjazta. Mindezek után több műsorszám is terítéken volt. A gyerekek nagy örömére volt „Egy perc és nyersz” játék, karaoke, majd táncos bemutatók. Az esti bulit keringővel nyitották meg a 7-8. osztályos tanulók.

További képekért kattints ide, vagy a cikk alatt található galériára!

Szombaton a szülők számára is megrendezésre került a farsangi bál. Beszédet mondott az iskola igazgatója és lelki igazgatója, Rohály János és Földi István atya. Ezt követően 3 csapat (szülők, tanárok, Balaton- felvidéki Nagycsaládosok Egyesülete) mérhette össze tudását a „Magyarország szeretlek!” című játék mintájára és a nyitótáncot követően megkezdődött a hajnalig tartó bál. Mindezek alatt teaház és finomabbnál finomabb szendvicsek várták a résztvevőket. Jövőre is várunk minden kedves érdeklődőt a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskolába, hogy ők is részesei lehessenek egy felhőtlen szórakozásnak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.