Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. November 21. 07:28, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Folyamatosan döntik meg árbevételi rekordjaikat

Folyamatosan döntik meg árbevételi rekordjaikat

Folyamatosan nő a Continental AG magyarországi cége, a ContiTech Fluid Automotive Kft. rendelésállománya, ezért az autóipari konszern termelésbővítő beruházásokat hajt végre - írta a Világgazdaság hétfőn.

Az autóipari hűtő- és fűtőberendezések tömlőit gyártó társaság Makón 1500 embert alkalmaz, a váci telephelyén pedig 700 főt.

A lapnak a cég ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt két évben folyamatosan döntik meg korábbi termelési és árbevételi rekordjaikat, jelenleg a hét minden napján három műszakban termel a makói és a váci gyár, pedig 2009 elején még be kellett vezetniük a négynapos munkahetet.

A társaság 2009-ben 3 millió eurót, tavaly 7,9 millió eurót fordított beruházásokra Magyarországon, az idén pedig 3,3 millió euró értékben fejleszt. A lap szerint az anyavállalat, a hannoveri székhelyű ContiTech mintegy ötmillió eurós beruházás feltételeit vizsgálja Nyíregyházán, a tervek szerint a 2004 óta a Continental csoporthoz tartozó 230 fős Phoenix Légrugó Technológia Kft.-nél épülne új kaucsukkeverék-gyártó üzem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket