Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 20. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Gyenge eredmények esetén fizetniük kell a diákoknak

Gyenge eredmények esetén fizetniük kell a diákoknak

A Magyar Nemzet információi szerint a felsőoktatási törvény kormány által elfogadott koncepciója szerint megszűnik az emelt szintű vizsgáért és az érettségiért járó pluszpontrendszer.

A 2,5 átlagnál gyengébb eredményt elérő hallgatóknak fizetniük kell, ahogy egy tantárgy ismételt felvételéért is.

Megszűnik a diákotthon mint támogatott intézménytípus, pár éven belül pedig csak tudományegyetemek és főiskolák maradnak fenn, egyetemek nem. A Magyar Nemzet információi szerint a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény koncepciója nevet viselő, a lap birtokában lévő dokumentum már a végleges, kormány által támogatott koncepció. A tervezet fedlapján az szerepel: a kormány 2011. szeptember 11-i ülésén megtárgyalta és elfogadta.

A végleges tervezet a korábbi változatoknál rövidebb, 45 oldal, és nem tartalmaz mellékleteket. Így többek között nem rögzíti, hogy 2012-tõl 2014-ig hány fiatal kerülhet be államilag finanszírozott képzésre. Kimaradt a tervezetből az állami felsőoktatási intézmények felsorolása is: egy korábbi változat szerint a mostani 29-bõl 16, egy későbbi verzió szerint 29 intézmény maradt volna fenn.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket