Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Június 26. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Gyermekprogramokkal várja a legfiatalabb korosztályt az Országház

Gyermekprogramokkal várja a legfiatalabb korosztályt az Országház

Gyermekprogramokkal várja a legfiatalabb korosztályt az Országház, az érdeklődők számára többek között ingyenes múzeumpedagógiai vezetést és gyerekkoncertet szerveznek,

valamint a gyerekek eljátszhatják a koronázási szertartást is - olvasható az Országgyűlés Hivatala által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Országház minden nap fogad látogatókat a korábbinál jelentősen kedvezőbb, újranyitó jegyárakkal. A tavaly bevezetett családi jegy pedig további kedvezményt biztosít. Az Országgyűlés Hivatala díjmentes látogatásra várja nyári táborok szervezésében a magyar törvényhozás épületébe érkező gyermekeket. A csoportok előzetes bejelentkezést követően részt vehetnek a korosztályokra szabott diákvezetéseken és a múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Az Országház-látogatásra a korosztály megjelölésével az idegenforgalom@parlament.hu, a pedagógiai programokra a muzeum@parlament.hu e-mail-címen jelentkezhetnek.

A Tér-Zene programsorozat részeként június 4-től csütörtökönként ingyenes könnyűzenei koncertek szórakoztatják az érdeklődőket a Kossuth téren. Június 26-án, szombaton rendhagyó gyerekkoncerten vehetnek részt a családok. Az Országház főbejárata előtti területen a Kifli Zenekar lép fel délután, majd a Múzeumok éjszakája rendezvényen a gyerekek eljátszhatják a koronázási szertartást vagy interaktív díszelgő bemutatón vehetnek részt.

Az aktuális rendezvényeinkkel és a látogatással kapcsolatos bővebb információk a www.parlament.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket