Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Május 09. 08:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját

Idén is megrendezik a Kutatók éjszakáját: szeptember 30-án és október 1-jén több száz helyszínen több mint kétezer program várja a tudomány iránt érdeklődőket.

A Kutatók éjszakáját hagyományosan szeptember utolsó péntekjén, illetve szombatján rendezik meg egész Európában. Magyarországon idén is több száz intézmény csatlakozik az eseményhez - közölték a szervezők.

A részletes program szeptember elejétől lesz elérhető a Kutatók éjszakája honlapján (www.kutatokejszakaja.hu), valamint a rendezvény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/kutatokejszakaja), amelyeken addig is érdekes hírek olvashatók a tudomány világából.

A közleményben felidézték, hogy az elmúlt két évben a szervezők dolgát megnehezítette a járvány és az a tény, hogy tavaly egyetlen magyarországi pályázónak sem sikerült elnyernie az uniós támogatást a rendezvény lebonyolítására. Ennek ellenére az RCISD részben saját forrásaira támaszkodva, részben az erre a célra létrehozott alapítvány segítségével a veszélyhelyzeti intézkedések betartásával sikeres eseményt szervezett.

A közlemény szerint a rendezvényt szervező intézmények ezúttal két évre nyerték el az Európai Unió Marie Sklodowska Curie Akcióinak támogatását a programok lebonyolításához.

A szervező konzorcium tagja az RCISD Regionális Tudásközpont, az Óbudai Egyetem, a Nők a Tudományban Egyesület, a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Hétfa Kutatóintézet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket