Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Január 25. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Szakértő: senki nem készül Schengen végére

Illegális bevándorlás - Szakértő: senki nem készül Schengen végére

Senki nem készül Schengen végére - jelentette ki Horváth Dániel, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A szakértő szerint egyetlen uniós tagállamnak sem érdeke, de a problémát sem oldaná meg, ha a határait meg nem védő Görögországot kizárnák az övezetből; ugyanakkor heteket, hónapokat vesz igénybe, hogy kidolgozzák az állam északi határán húzódó második védvonal jogi kereteit.

Horváth Dániel azt hangsúlyozta: valamennyi uniós tagállam a külső határokon kívánja megállítani az emberáradatot, hiszen a belső határellenőrzés hosszú távú fenntartásának nincsenek meg a jogi feltételei.

Mint mondta: a következő hónapok eseményei annak eldöntése felé mutatnak, hogy a jövő Európája föderatív vagy nemzetállami alapú alakulat lesz; példaként hozta fel, hogy a nap folyamán egyeztetnek a schengeni övezet belső határellenőrzésének kérdéséről az uniós bel- és igazságügyi miniszterek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket