Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Október 20. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás – többezer helyett hétfőn 22 határsértőt fogtak el

Illegális bevándorlás – többezer helyett hétfőn 22 határsértőt fogtak el

Hétfő estig összesen 22 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok - tájékoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornát.

Bakondi György hozzátette: a horvát határszakaszon egyetlen migránst sem fogtak. A miniszterelnöki főtanácsadó megjegyezte: a három feltétel - a műszaki zár, a jogi szabályozás valamint a hivatásos rendőri és honvédelmi állomány jelenléte - együtt szükséges a biztonság garantálásához.

Bakondi György és Kovács Zoltán kormányszóvivő a magyar-szlovén határnál fekvő Rédicsről jelentkeztek be hétfő este az M1-en.

A magyar kormány folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy mi történik Szerbiában, Szlovéniában és Horvátországban - mondta Kovács Zoltán, megjegyezve: Horvátországban a nyilatkozatokat illetően az látható, hogy "elég nagy a káosz".

Kiemelte: a magyar hatóságok mindenre felkészültek. Folyamatosan járőröznek, úgy alakították ki a védelmi rendszert, hogy minél gyorsabban reagálni tudjanak.

A kormányszóvivő arra a hírre reagálva, miszerint a szlovének is kerítésépítésbe kezdtek azt mondta: ezek az intézkedések a magyar lépéseket igazolják. A zöldhatáron ellenőrizetlen módon Európába áramló illegális migránsokat csak valamilyen fizikai határzárral lehet megállítani. Ezt élő erővel megakadályozni "gyakorlatilag lehetetlen" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Kovács Zoltán szerint a görög határon kellene megfogni a migránsáradatot. Ugyanis, mint kiemelte: azt hallani, hogy Macedóniába, Szerbiába továbbra is naponta 8-10 ezer ember érkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket