Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. November 14. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Jövő évtől egységes módszertan alapján mérik a rádiók hallgatottságát

Jövő évtől egységes módszertan alapján mérik a rádiók hallgatottságát

A jövő év elejétől már elérhetők lesznek az egységes módszertan alapján készült rádiós hallgatottságmérési adatok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján - tájékoztatta az NMHH közleményben az MTI-t.

Az NMHH szerdán lezárult közbeszerzési pályázatának eredményeként a hazai rádiószektorban a következő három évre egységes és átlátható mérési módszertan alapján elkezdődnek a rádiós hallgatottsági mérések és kutatások - tartalmazza a közlemény.

Mint írják, a rádiós piac szereplőivel lefolytatott szakmai egyeztetésen kialakított egységes módszertan szerint ezentúl országosan, valamint budapesti és helyi szinten a rádiók hallgatottságmérését a pályázatnyertes M-Meter Kutató és Elemző Kft. és a Kantar Hoffmann Kft. konzorciuma fogja elvégezni.

A hatóság a nyilvánosság megfelelő tájékoztatása érdekében a hallgatottságmérés periodicitásához igazodóan havonta, negyedévente és félévente a felmérés alapadatairól, eredményeiről összefoglalókat készít és azokat közzéteszi a saját honlapján; az összefoglalók bárki számára ingyen elérhetők.

Ugyanakkor a felmérések részletes eredményei a hatóság elektronikus felületein csak a hazai rádiós médiaszolgáltatók számára, illetve azok számára lesznek elérhetőek, akik az NMHH-nál nyilvántartásba vett médiaszolgáltatóval médiaügynökségi vagy médiaértékesítési szerződéssel rendelkeznek.

Azok a rádiók, amelyek nyilatkozatban hozzájárulnak adataik publikálásához, hozzáférhetnek a többi mért szolgáltató adataihoz is. Akik viszont ezt nem teszik meg, kizárólag a saját adataik megismerésére lesznek jogosultak - hangsúlyozzák.

Az NMHH a kutatás sikere érdekében telefonos és online ügyfélszolgálatot is működtet majd munkanapokon 9 és 17 óra között, amely a mért rádiós médiaszolgáltatók és az egyéb felhasználók rendelkezésére áll - tartalmazza a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket