Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Október 25. 12:32, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Kalózok elraboltak egy magyart Nigériában

Kalózok elraboltak egy magyart Nigériában

A helyi és a német hatóságok megerősítették, hogy egy magyart is elraboltak a nigériai kalózók - derült ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai budapesti nyilatkozatából.

A miniszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: egyelőre nem tudnak arról, hogy az emberrablóknak követeléseik lennének, így nem kívánt arra a kérdésre válaszolni, hajlandó lenne-e váltságdíjat fizetni a magyar kormány.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium minden konzuli és diplomáciai eszközt felhasználva, a Terrorelhárítási Központtal együttműködve dolgozik az ügy megoldásán - mondta a miniszter.

A TEK közleményben tudatta, hogy válságközpontja megkezdte a működést, és felvette a kapcsolatot a külföldi társszervekkel.

A Reuters brit hírügynökség kedden számolt be arról, hogy hat embert raboltak el egy német konténerhajóról Nigéria partjainál. A Peter Doehle Schiffarhrts KG azt közölte, hogy kalózok támadták meg a hajót szombaton, amikor Nigéria egyik kikötőjéhez közelített, és hat embert vittek magukkal a legénységből. Emberrablók fogva tartják őket Nigériában.

A hajótársaság szóvivője csak annyit mondott, hogy németek nem voltak az elhurcoltak között, a Reuters az érintett országok hatóságaitól azonban úgy tudja, hogy négy fülöp-szigeteki, egy ukrán és egy magyar állampolgárról van szó.

Egyelőre még nincs kapcsolat az emberrablókkal. A hajó a maradék - 12 tagú - legénységgel elhajózott Nigéria közeléből - mondta a hajótársaság szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni