Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Április 09. 10:58, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Készen áll a kampánypénzek ellenőrzésére az ÁSZ

Készen áll a kampánypénzek ellenőrzésére az ÁSZ

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) készen áll arra, hogy lefolytassa a kampányidőszakban felhasznált pénzek elszámolásának ellenőrzését - tudatta a szervezet közleményben hétfőn.

Az ÁSZ az országgyűlési választást követő egy éven belül ellenőrzi a jelöltek és jelölőszervezetek választásra fordított pénzeszközeinek felhasználását. Az ÁSZ a választáson induló és azon mandátumhoz jutó jelöltek, valamint az egy százalék feletti listás eredményt elérő jelölőszervezetek elszámolásait ellenőrzi.

A kampánypénzek ellenőrzése során a számvevőszék minden esetben utólagos pénzügyi szabályszerűségi ellenőrzést végez, amelyet a jelöltek és jelölőszervezetek elszámolásaira, bizonylataira, egyéb dokumentumaira, közzétett adataira, valamint a sajtótermékek által megküldött, az ÁSZ honlapján közzétett adatokra alapoz.

Az ÁSZ arra hívta fel a figyelmet, hogy a pártok ellenőrzése során a kampányidőszakra vonatkozóan értékelni fogja a nem pénzbeli, vagyoni támogatások elfogadását, a tiltott támogatásokra vonatkozó törvényi előírások betartását.

Az ÁSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy a választási eljárásról szóló törvény szerint azon sajtótermékeknek, amelyek a választást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést tettek közzé, a választást követően 15 napon belül kell tájékoztatniuk a számvevőszéket a közzétett politikai hirdetésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket