Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Október 20. 10:56, szombat | Helyi
Forrás: mti

Kiéheztetett és elpusztult juhokat találtak egy Veszprém megyei telepen

Kiéheztetett és elpusztult juhokat találtak egy Veszprém megyei telepen

Negyven kiéheztetett és több elpusztult juhot és kecskét találtak egy Veszprém megyei tanyán a rendőrök - közölte a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

Gaál Csaba tájékoztatása szerint csütörtökön érkezett a rendőrségre a bejelentés, amely szerint Raposka és Kisapáti között, egy vadhálóval bekerített tanyán a tulajdonos az állatait igen rossz körülmények között tartja. A tapolcai rendőrök a hatósági állatorvossal a tanyán mintegy negyven lesoványodott juhot és kecskét, valamint 11 vergődő, már alig élő juhot és 12 tetemet is találtak - tette hozzá.

Az állatok itatója kiszáradt, takarmányuk nem volt, s mindegyik juhon, kecskén egyértelműen látszott a gondozás hiánya. A terület, ahol a birkákat és kecskéket tartották, szintén elhanyagolt állapotban volt.

A "farm" tulajdonosát a szemle adatai és az állatorvos helyszínen adott szakvéleménye alapján a járőrök a tapolcai rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették és állatkínzás bűncselekménye miatt gyanúsítottként hallgatták ki - közölte Gaál Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.