Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 02. 19:35, hétfő | Helyi
Forrás: mti.hu

Le kell cserélni a teljes tetőszerkezetet

Le kell cserélni a teljes tetőszerkezetet

A tapolcai sportcsarnok teljes tetőszerkezetét le kell cserélni – közölte Császár László (Fidesz–KDNP) polgármester az MTI érdeklődésére hétfőn.

A létesítmény egyik fagerendája még február 25-én repedt meg teljes szélességében, a verseny közben a küzdőtéren tartózkodók és a lelátón ülők egy nagy reccsenést hallottak. A sportolók és a szurkolók – összesen mintegy ötszáz ember – pánik nélkül hagyták el a létesítményt. Az összesen kétezer négyzetméteres sportcsarnokot 2003-ban adták át, a födémet nyolc fagerenda tartja.

Császár László hétfői tájékoztatása szerint a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdészeti és Faipari Vizsgálólaboratóriumának szakemberei nemcsak a sérült áthidaló elemet, hanem a rendezvénycsarnok teljes tetőszerkezetét átvizsgálták. Az anyagmintákból elkészített százoldalas jelentésük szerint konstrukciós hibák miatt legalább hat tartógerendát ki kellene cserélni.

Közlése szerint több statikusszakértő véleményét is kikérik még az ügyben, szerdán a gyártó cég szakemberei vizsgálják meg a sportcsarnokot. Döntést az önkormányzat a vélemények megismerését követően hoz – tette hozzá. A tetőzet teljes bontásának költsége 100 millió forintot tenne ki, a javítás 10 millió forintba kerülne. Elmondta, hogy az ügyben a felelősséget eddig még nem vizsgálták.

A pápai önkormányzat építési hatósága az épület bizonyos részeinek – irodák, fitneszterem – újbóli használatát március elején engedélyezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.