Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Március 03. 21:17, vasárnap | Helyi
Forrás: Hatos Szabolcs

Még mindig csarnok

Még mindig csarnok

A Tapolca Kft. ügyvezetője, Rédli Károly válaszolt kérdéseinkre

Szűk esztendőn van túl a helyi rendezvénycsarnok. Az egyik tartóelem megrepedése már csak keserű emlék, mint ahogy az egy éves kényszerszünet is. A leállás nehézségeiről, és a jövendő kilátásokról is informált minket a Tapolca Kft ügyvezetője, Rédli Károly.

infoTapolca.hu: Gondolták volna a tetőszerkezet megsérülésének észlelésekor, hogy a sportcsarnok újranyitására majd egy évet kell várni?

Rédli Károly: A történtekkor senki sem gondolta volna, hogy egy hét híján egy teljes évet kell majd várni az újbóli használatbavételre. Az események viszonylag gyorsan követték egymást, mi pedig arra koncentráltunk, hogy a csarnok egyéb szolgáltatásait biztosítsuk, illetve az egyes helyiségek továbbra is elérhetőek legyenek. A lezárás „csak” az úgynevezett küzdőtérre vonatkozott, bár mint tudjuk, pontosan ez a csarnok központi része, ettől az a sportcsarnok, ami. Fontos megemlítenem, hogy a tulajdonos önkormányzat segítsége nélkül – finanszírozták a szakértői vélemények beszerzését, majd a kivitelezését is – valószínűleg még most sem lenne használható állapotban a rendezvénycsarnok.

infoTapolca.hu: Mikor tudatosult, hogy a sérült gerenda nem szorul cserére, csupán megerősítésre?

R. K.: Az első szakvélemények mellbevágóak voltak, majd (szerencsére) a további vizsgálatok, és újabb szakértők bevonása egyöntetűen megerősítette – nem kell bontani, csupán megerősíteni szükséges az áthidalókat. Ez akkor nagyon jó hír volt, mára már tudjuk, hogy sikeresen meg is oldódott a kérdés a kivitelezés során.

infoTapolca.hu: Korábban szó volt egy esetleges november-decemberi újranyitásról. A közbeszerzési pályázat útján beszerzett elemekre, és magára a pályázat kiírására mennyi időt kellett várni?

R. K.: A szakvélemények összesítése után történt a megerősítés megtervezése, ezt követte a kivitelezésre vonatkozó pályázat kiírása. Mindez akkor előreláthatóan hosszadalmas folyamatnak tűnt, de a hivatal illetékeseinek természetesen jogszerűen kellett eljárni; Tulajdonképpen minden az eljárás törvényben meghatározott határidők figyelembe vételével zajlott.

infoTapolca.hu: A kényszerszünet miatti bevételkiesés nyilván jelentős; Számíthatnak kártérítésre a sérült áthidaló elem gyártójától?

R. K.: Társaságunk a közel egy éves „leállás” alatt a közvetlen bevételkiesésből több millió forintnyi kárt szenvedett el. A történtek miatt bekövetkezett anyagi, és egyéb természetű kártérítések rendezését a tulajdonos önkormányzat bonyolítja; a kapcsolatfelvétel egyébként már a történtek napján, tehát 2012. február 25-én megtörtént a tetőszerkezet kivitelezőjével, gyártójával.

infoTapolca.hu: Volt érdeklődés a sportcsarnok iránt a javítás időszakában is?

R. K.: A térség egyetlen hasonló funkciójú létesítményét, valamint szolgáltatásait széles körben ismerik, és keresték a leállás időszakában is. Edzőtáborokat kényszerültünk lemondani, sport, és kulturális események maradtak el az elmúlt évben.

infoTapolca.hu: A műszaki átadással zöld utat kapott a tapolcai csarnok, megnyithatták kapuit. A következő időszakban telített a naptáruk?

R. K.: A sportcsarnok szempontjából alapvetően március végéig tart a “főszezon”, az újranyitást követően maximálisan telített a naptárunk. Változatos események várják az érdeklődőket: Lesz sportgála 8-án, nálunk tartja szalagavatóját a városi gimnázium, március végén pedig immár a tizennyolcadik egészségnapunkat tartjuk.

Azt már csak kiegészítésként tesszük hozzá a magunk részéről, hogy a kézilabda is hétről-hétre újra pattoghat – végre az újból használható kűzdőtéren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.