Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. November 28. 17:08, szerda | Helyi
Forrás: Avantgarde Kft., Vatera

Megvan a legfanatikusabb gyűjtő!

Megvan a legfanatikusabb gyűjtő!

A pedálos Moszkvics vitt mindent, de megyénk egyik lakosa Mészáros Józsefné Magdi is a dobogón végzett 4000 darabos gyűszűgyűjteményével.

Magdi 4000 gyűszűt, van, aki százéves tűzoltó-készülékeket gyűjt, a legnépszerűbbnek azonban egy pedálos Moszkvicsokat halmozó úr bizonyult a Vatera pályázatán. 500 gyűjtő, 19 550 szavazat, félmillió forint össznyeremény az ország legnagyobb online piactere által szervezett, Magyarország legszenvedélyesebb gyűjtőjét kereső pályázat mérlege.

Félezer pályázó közül került a top 10-be, végül 4994 vokssal nyerte a Vatera legszenvedélyesebb gyűjtőket kereső pályázatát, és az ezzel járó 250 ezer forintos fődíjat a retro játékautókat gyűjtő Tóth Attila. A már hivatalosan is az ország legfanatikusabb gyűjtője 103 pedálos Moszkvicsot számláló kollekciójával érdemelte ki a hírességekből álló zsűri és a közönség elismerését. „Gyerekkorom óta rajongója vagyok a kisautóknak, gyűjteni mégis csak akkor kezdtem őket, amikor a saját fiamnak vásároltam meg az első darabot, 13 évvel ezelőtt. A második születésnapjára vettem neki, majd ezután minden alkalomra kapott egyet, míg végül 50 darabot számoltunk meg. Azóta hivatalosan is gyűjtőszenvedélyről beszélhetünk.” – mondja a kollektor. A szép számú gyűjteményből azt az eredeti, világoskék kisautót tartja kedvenceként számon, amelyet ugyanabban az évben gyártottak, amikor ő maga is született: 1969-ben. Az évszám a kisautó rendszámtábláján is szerepel, hiszen – mint Tóth Attila elmondta, a pedálosok rendszámán mindig szerepel a gyártás éve. A nagy becsben tartott pedálos járművet a Vatera pályázatának nyereményátadó rendezvényén is megcsodálhatták az érdeklődők.

A mini-tárlaton a pályázat gyűjtőszenvedéllyel szintén jócskán megáldott, celeb-zsűrije is bemutatta gyűjteményét. „Pontosan tudom, milyen egy-egy új, különleges darabra vadászni, megtalálni, végül megszerezni.” – mondja Joshi Bharat, aki közel 20 éve gyűjt Beatles-relikviákat és adott már 150 ezer forintot is egy hőn áhított darabért. A műsorvezetővel zsűri társa, a mára szinte védjegyévé vált baseballsapkákat halmozó Fluor Tomi is egyetért: „Elképesztő gyűjteményeket láttunk. Az én kedvencem a mozigép-kollekció volt, és az az úr, aki 60 éve gyűjti a világ különböző pontjairól a nevére címzett leveleket. Bhutántól Grönlandig szinte mindenhonnan kapott már egyet. Ez nagyon jó sztori.” – lelkesedett a rapper. A legkülönlegesebb cipőit megmutató Horváth Évának is volt favoritja: a műsorvezetőnő odáig volt a 2500 darabot számláló pandamaci-gyűjteményért, amely gazdája a második helyen végzett a szavazáson.

Fluor Tomi és a sapkagyűjteménye

Horváth Éva szenvedélyesen gyűjti a cipőket

„A Gyűjtemény kategóriánk sikere adta az ötletet, hogy megkeressük Magyarország legfanatikusabb gyűjtőjét, illetve megnézzük, mi mindent gyűjtenek az emberek.” – mondta Lunczner Ádám, a Vatera marketing vezetője. Az oldal indulása óta az egyik legnépszerűbb termékcsoport a Gyűjteményeké, évente egymilliárd forint forgalom van csak ebben a kategóriában az oldalon.

A 4 hétig tartó pályázat első szakaszában bárki feltölthette gyűjteményét az online piactér oldalára, amelyek közül a hírességekből álló zsűri választotta ki a számára legérdekesebb 10 kollekciót. A top 10-be került gyűjtemények között már a közönség szavazatai döntöttek. A pályázat nyertese negyedmillió forintos nyereményének egy részét a Dévai Gyermekotthon számára ajánlotta fel a helyszínen, amelyet a Vatera megduplázott, így 100 ezer forintot kapnak a gyerekek.

Végül, de nem utolsó sorban pedig egy interjú megyénk indulójával, és a verseny harmadik helyezettjével, Mészáros Józsefné Magdival, akinek több mint 4000 darabos gyűszűgyűjteménye van.

Magdi több, mint 4000 gyűszű közül válogathat, ha varrni támad kedve. Hobbiból kezdett el gyűjteni, de az évek alatt olyan nagyra duzzadt a gyűjteménye, hogy mára a Guiness rekordot tűzte ki céljául.

Mióta gyűjti a gyűszűket?
Körülbelül 1985 óta, de aktívan cirka 20 éve gyűjtöm a gyűszűket.

Mekkora a gyűjteménye?
Több mint 4000 a jelenlegi darabszám, kb. 100 cseredarabbal.

Honnan indult a gyűjtési szenvedélye, és miért pont a gyűszűket gyűjti?
Gyűjtőszenvedéllyel születtem. Próbálkoztam már órákkal, legyezőkkel, trófeákkal (még most is több tucatnyi van a birtokomban), de óriási a helyigényük. Egész életemben kreatív kézimunkázó voltam, varrtam, hímeztem. Kaptam néhány különleges gyűszűt (Kina, Irán, Kanada, Anglia),és kis méretük miatt (max. 2x3cm) a vitrinben mutatósan szaporodhattak. A jelenlegi gyűjteményem darabjai már a nekik kijelölt "GYŰSZŰHÁZ"-at is lassan kinövik, de férjem villamosmérnök létére újabb és újabb műbútorasztalosnak is dicsőségére váló csodás polcokat alkot, ahol díszeleghetnek kedvükre és kedvemre.

Honnan szerzi be gyűjteménye darabjait?
Adok-veszek-cserélek! Emellett családom, rokonaim, barátaim, ismerőseim, és az Ő családjaik, rokonaik, barátaik, ismerőseik is jegyzik gyűjtőszenvedélyemet, és szép számmal szaporítják kollekciómat. Természetesen én is tisztelem mindenki gyűjtőszenvedélyét, és teljes odaadással dolgozom rajta, hogy besegítsek gyűjteményük gazdagodásában.

Melyik gyűjteménye kedvenc darabja és miért éppen az?
A legkedvesebb darabom a fiam által alkotott, Ábrahámhegyi vadrózsa gyökérből faragott szakrális darab, melyet saját kezével, saját bicskájával készített nekem a névnapomra. A sok többi kedvenc közül nehéz lenne választani.... Melyiket is kéne? A legkisebbet, a legrégebbit, a legszebbet, a legdrágábbat, a legkülönlegesebbet?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.