Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2013. Május 17. 10:01, péntek | Helyi
Forrás: Hatos Szabolcs

Nyertesem

Nyertesem

Magyarország megosztó dala ott lesz a dalfesztivál szombati döntőjében

Az én nyertesem egy olyan srác akit, kétkedve fogadtak és, féltettek otthonában, előre leírtak már teljesen… Ő az én nyertesem?!

ByeAlex (Márta Alex) malmöi ténykedése eddig sikertörténetként könyvelhető el. Hazánkfia népszerű interjúalany a kinti médiumoknál, versenydala, a sokakat megosztó Kedvesem pedig kicsit sem lóg ki az Eurovíziós Dalfesztivál színes palettájáról - a produkciót, mely a második elődöntő 12. dala volt, végig ütemes taps kísérte. A nézők, és a szakmai zsűri döntése alapján a Kedvesem egyértelműen helyet követelt magának a fináléban – kellő elégtétel lehet ez az előadónak és csapatának, akik a kiválasztásuktól egészen az indulás pillanataiig a kritikák kereszttüzében égtek.

Magyarország szénája tehát jól áll a nagy múltú versenyen. Utólag megállapítható, hogy akik féltették a budapesti fiút, alaptalanul aggodalmaskodtak – hasonló stílusú és megjelenésű, első blikkre „furcsa”, különc előadók versenye az Eurovízió végső soron.

Ismerve a szombati, végső szavazás menetét – ahol a különböző nemzetek szava számít, és gyakran a szimpátia, a történelmi múlt a meghatározó döntésüknél – a döntőt illetően felesleges elvárásokat támasztani a hazai indulóval szemben. Már az is megsüvegelendő, hogy ez a dal bejutott a „legjobbak” közé, és hazánk is része lehet az élménynek; a „fél ország” vélhetően ott fog ülni szombat este a tévékészülék előtt, és várja a magyar produkciót.

Alakuljon bárhogy a végeredmény, talán kijelenthető, hogy az a lajstrom immár csak másodlagos visszajelzés – mindentől függetlenül Alex, és Magyarország az én nyertesem.

ByeAlex - Kedvesem svéd refrénnel a malmői sajtótájékoztatón

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.