Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Szeptember 03. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

OGY - A tömeges bevándorlásra reagáló törvényekről dönthet a Ház

OGY - A tömeges bevándorlásra reagáló törvényekről dönthet a Ház

Négy javaslatról tárgyal az Országgyűlés ma kezdődő, kétnapos rendkívüli ülésén. A képviselők akár már pénteken elfogadhatják a kormányoldal tömeges bevándorlás kezelését célzó előterjesztéseit.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik. Az ülés elején három közelmúltban elhunyt, volt szocialista képviselőre, Várnai Lászlóra, Nagy Sándorra és Soós Győzőre emlékeznek majd a képviselők.

A parlament a napirend előtti felszólalásokat követően dönthet arról, hogy a kormányoldal által tárgyalni kívánt négy előterjesztést még ma megtárgyalják, pénteken pedig akár el is fogadhatják. A házszabálytól történő ilyen eltéréshez a képviselők négyötödének támogatása szükséges, ennek hiányában a javaslatok vitája csak pénteken kezdődik.

A napirend elfogadása után interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangozhatnak el.

A tervek szerint ezt követően terítékre kerülő indítványok között szerepel a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő két törvényjavaslat. A kormány és a Fidesz-KDNP-frakció ezekben egyebek mellett tranzitzónák felállítását kezdeményezi a határon, továbbá bevezetné a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát.

A képviselők ezeken felül tárgyalhatják azt a határozati javaslatot, amelyben az Európai Unió vezetőinek üzennének az illegális bevándorlással kapcsolatban, valamint a családi kedvezményhez előírt kötelező adóazonosító-használat elhalasztását kezdeményező fideszes javaslat vitáját is megkezdhetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket