Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. December 31. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Hatos Szabolcs

Segítő jobb

Segítő jobb

Példamutató összefogás enyhített egy bajbajutott tapolcai család gondjain

A megyei napilap jóvoltából a kistérségen kívülre is eljutott annak a tapolcai (jelenleg badacsonyörsi) családnak a híre, akiknek megsegítésére helyben is többen „megmozdultak” – az özvegyült maradt Pálffyné Halász Nóra december 23-án vehette át az adományokat két gyermeke, és édesanyja társaságában.

A baj ritkán kopogtat páratlanul – sajnos ez a megállapítás a Pálffy család életében is igaznak bizonyult. A két gyermeket (Júlia 5, Anna 6 éves) világrahozó édesanya tragikus hirtelenséggel vált özveggyé, a biztos családi háttér egyik pillanatról a másikra vált semmivé. A nyarat már a badacsonyörsi, szülői házban töltő Nóráék jelenleg a segítő édesanya nyugdíjából élnek nem éppen gondtalan életet; Ezen gondok csillapítására, és a kislányok karácsonyának szebbé tételéért többen példamutató segítőkészségről tettek tanúbizonyságot:

A család téli tüzelőjét például egy badacsonyörsi lakos biztosította, de segítette őket a helyi Érdekvédelmi Egyesület és a Badacsony Céh Turisztikai Egyesület is. A Veszprém megyei Napló olvasói egy felhívás után egymillió forint feletti összeget gyűjtöttek össze; ennek átadására (is) karácsony előtti pénteken, december 21-én került sor, a napilap főszerkesztőjének jelenlétében.
Akárcsak a helyben összegyűjtött felajánlások átadására. Ki kell emelni Bertalan Csaba szerepét – a Pállfy család tapolcai szomszédja a kisgyermekek részére játékokat, többek segítségével ruházatot és egyéb használati tárgyakat gyűjtött össze, szokásos év végi segélykoncertjüknek (melyet idén a Csudaszarvas Kávéházban tartottak, és immár az 5. volt a Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület szervezésében) bevételét pedig ugyancsak Nóráék javára ajánlotta fel. „Korábban az ilyen koncertek bevétele nyújtott már segítséget moldvai csángó magyar falunak, valamint más, nehéz helyzetben lévő családnak vagy éppen óvodának is, de amikor értesültünk Nóráék nehézségeiről, tudtuk hogy idén hol kel leginkább segítenünk” – mondta Csaba. „Többen ugyan nem tudtak eljönni az Új Idők és a zalaegerszegi Turán zenekar vendégfellépésére, mégis jegyet váltottak, hogy segítsenek ; Gyermekkorom példaképe, a Ferencváros legendás kettese mondta egyszer : „Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha…” – nos, úgy gondolom hogy a mi életünk is erről szól, ott kell segítenünk, ahol tudunk”. – zárta gondolatait.

A jótékonyság minden formája becsülendő, különösen értékes pedig akkor, ha összehozza az embereket. A karácsony egyik legfőbb üzenete egymás szeretetére, megbecsülésére figyelmeztet; Amíg közülünk többen bármikor segítő jobbjukat nyújtják egy jó ügy érdekében, az ünnep fényei nem alszanak ki – ellenkezőleg, az év minden napján ragyognak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 19. 15:29, csütörtök | Életmód

Nagy Márton: tervben van a fogyasztóvédelmi intézményrendszer megerősítése

Jelenleg vizsgálat zajlik a Microsoft és a Temu ellen.

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél