Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 19. 12:24, csütörtök | Helyi
Forrás: mti.hu

Tapolcai alpolgármester: kijavítható a sportcsarnok tetőszerkezete

Tapolcai alpolgármester: kijavítható a sportcsarnok tetőszerkezete

Az újabb szakértői vélemény szerint kijavítható a tapolcai sportcsarnok tetőszerkezetének tartóeleme, amely még február végén sérült meg - mondta Sólyom Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester csütörtökön az MTI-nek.

A tetőszerkezet egyik fagerendája egy vívóverseny közben repedt el, a küzdőtéren lévők és a lelátón ülők egy nagy reccsenést hallottak. A versenyzők és a szurkolók - összesen mintegy ötszázan - pánik nélkül hagyták el a létesítményt. A helyszínre hívott statikus az épületet veszélyesnek nyilvánította, később az építési hatóság engedélyezte az összesen kétezer négyzetméteres csarnok egyes részeinek - irodák, fitneszterem - újbóli használatba vételét.

Sólyom Károly elmondta, hogy elkészült a második szakértői vélemény, amely szerint kijavítható a rendezvénycsarnok tetőszerkezete. Az alpolgármester emlékeztetett, hogy az első vizsgálat szerint a megsérült tartógerenda miatt a 2003-ban épült sportcsarnok teljes tetőszerkezetét le kellett volna cserélni, a bontás költsége pedig csaknem 100 millió forint lett volna.

Az új szakvélemény szerint csak a megrepedt tartógerenda fölött kell megbontani a tetőt, a másik öt áthidaló elem esetében a megerősítés nem is érinti a tetőszerkezetet. Ez lényegesen kisebb beavatkozás, mint elsőre látszott - mondta, hozzátéve, hogy a javítás a roncsolódott fagerendánál nagyjából 120 négyzetméteres területet érint, míg a többinél egyenként pár 10 négyzetméterről lehet szó. A javítási munkálatokat a tervezést és az engedélyezést követően október közepére, november elejére szeretnék befejezni.

Közlése szerint a csarnokot üzemeltető cégnek február vége óta, az elmaradt rendezvények miatt 4-5 millió forint bevételkiesése keletkezett. Az önkormányzat a küzdőtér részleges használatbavételére újból engedélyt kért a pápai önkormányzat építési hatóságától, erre a következő héten kaphatnak választ - fűzte hozzá Sólyom Károly.

A födémet összesen nyolc fagerenda tartja, a sérült tartóelem az eset óta alá van támasztva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.