Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. December 15. 17:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Új néven szól már a Rock Rádió

Új néven szól már a Rock Rádió

Nevet válthat két fővárosi rádió; a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa engedélyezte, hogy a Rock Rádió Rock FM, a Rádió Q pedig Retro Rádió néven működjön.

Az NMHH által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az előbbi névváltást pénteki, utóbbit hétfői hatállyal engedélyezték a két médiaszolgáltatónak, azaz a Favorit Masters Kft.-nek és a Rádió Q Kft.-nek.

Jelezték egyben: az országos kereskedelmi rádiós pályázati eljárásban a testület elvégezte a beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatát, és egyaránt hiánypótlásra hívta fel a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft.-t, illetve az Advenio Műsorszolgáltató Zrt.-t.

A hiánypótlás teljesítésére a kézbesítéstől számított tizenöt nap áll a pályázók rendelkezésére, írták.

Felidézték: a médiatörvény szerint a pályázati ajánlatok benyújtásától, november 7-től számítva az eljárás ügyintézési határideje nyolcvanöt nap - nem számítva a hiánypótlásokat és az esetleges bírósági felülvizsgálat iránti kérelmek miatt a pályázati eljárási felfüggesztéseket -, amely egyszer, legfeljebb húsz nappal meghosszabbítható.

Megemlítették: a pályázati eljárásban az alakilag érvényes pályázatok nyilvántartásba vétele után a tartalmi vizsgálat következhet. A jogerős eredményhirdetés után a törvény szerint 45 napon belül kell megkötni a nyertessel a hatósági szerződést, amely rögzíti, hogy a szerződéskötéstől számítva mennyi időn belül kell megszólalnia majd a nyertes rádiónak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket