Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Február 15. 13:24, péntek | Helyi
Forrás: saját/MTI

Újra szélesre tárja kapuit a Városi Rendezvénycsarnok

Újra szélesre tárja kapuit a Városi Rendezvénycsarnok

Befejezték a tapolcai sportcsarnok tetőszerkezetének javítását

2013. február 14-én megtörtént a Városi Rendezvénycsarnok műszaki átadása. Tűzoltók, építési hatóság, tervező, kivitelező, műszaki ellenőr, mindenki, aki az ügyben illetékes jelen volt tegnap délelőtt a Sportcsarnokban. A város és a csarnok vezetése a helyreállítás tervezőjével és a kivitelezőjével bejárta a helyszínt, a munkálatokat befejezettnek nyilvánították, az épületet alkalmasnak találták arra, hogy újra megnyissa kapuit a sportolók, egyesületek, rendezvények előtt.

Ahogy azt ma az MTI is megírta, a rendezvénycsarnok tartószerkezete tavaly február 25-én, egy nemzetközi vívóverseny közben repedt meg. A versenyt beszüntették és a helyszínre érkező hatóságok bevonásával megkezdték a csarnok biztonságossá tételét, a további károk elhárítását. Életveszély nem volt és az épület állékonyságát sem fenyegette veszély.

A város vezetése azonnal megkezdte szakértők és hatóságok bevonásával az ügy lehetséges megoldásainak vizsgálatát; független statikai szakértők elemezték az anyagszerkezetet, a ragasztást, a tervezést és a kivitelezést A legtöbb időt talán az vette el, hogy felmérjék, vajon mi okozhatta a gerenda repedését, különböző megállapítások születtek, különböző megoldásokkal. Mind esztétikailag, mind pedig statikailag az eredeti tervező ötletei álltak helyt ezek közül. A munkálatokat a közbeszerzésen nyertes gyomaendrődi Gyefa Kft. idén januárban kezdte meg.

A javítás során rögzítő csavarokkal erősítettek meg minden gerendát, majd összehúzatták a sérült tartóelemet, végül fémszerkezettel látták el az összes áthidalót. Ez a megoldás tehermentesíti az eredeti fagerendázatot.

Sólyom Károly alpolgármester portálunknak elmondta, hogy a helyreállítási munkálatok ötvenmillió forintba kerültek, melyet egyelőre a város állt. Ebből 3-4 millió csak az a szűkösen becsült összeg, ami az elmúlt egy év bevételének kiesését jelenti.

A fagerenda megrepedéséért a fatartó gyártója a felelős. A munkálatok közben egy másik gerenda is megrepedt – adta tájékoztatásul az alpolgármester úr. Mivel az önkormányzat nem felelős a kialakult helyzetért, igyekeznek megegyezni a gyártóval, hogy ennek az összegnek a jó részét vállalják át. Ha nem sikerül megnyugtató eredménnyel lezárni a tárgyalásokat, – és eddig sajnos úgy néz ki, hogy nem sikerül - akkor bírósághoz fordul a város.

Tehát megindulhat az élet: tavasszal minden tapolcai csapatsportágban hazai mérkőzéseket játszhatnak a csarnokban. A rendezvények sorát a Batsányi János Gimnázium szalagavatója nyitja március 7-én, majd 8-án a Sportgálával folytatódik a csarnok új élete.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.