Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Október 25. 18:27, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Változékony, de ismét melegebb idő lesz a hétvégén

Változékony, de ismét melegebb idő lesz a hétvégén

A hétvégén is változékony lesz az idő: napsütésre, de erős szélre, esőre is készülni kell. Ismét erősödik kissé a nappali felmelegedés, vasárnap néhol 25 fok is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé megélénkül a szél, de estig nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 14-20 fok között várható.

Szombaton megerősödik a szél, több helyen várható eső, zápor. Másutt a több-kevesebb napsütés mellett változóan felhős idő lesz, és kevesebb lesz a csapadék. A leghidegebb órákban 8-13 fok lehet. Napközben északon, északnyugaton 10-16, másutt 17-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap eleinte még lehet több-kevesebb napsütés, majd a déli óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A szél erős, helyenként viharos lesz. A minimumhőmérséklet 8-15 fok között valószínű. A nappali maximumok 20-25 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket